2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis

Trumpalaikė nuoma prieš ilgalaikę nuomą

Dažnai žmonės susimąsto apie pastaruoju metu paplitusias dvi nuomos rūšis: trumpalaikę ir ilgalaikę. Kiekviena iš jų turi savitų pliusų ir minusų, tačiau būtent trumpalaikė nuoma yra naudingesnė turto savininko atžvilgiu negu ilgalaikė nuoma. Vartotojai patys nusprendžia, kokia nuoma jiems reikalinga, tą patį gali padaryti ir nuomotojai, tačiau vis dažniau jie pasirenka nuomoti savo turtą trumpam, o ne ilgam laikui. Kodėl taip yra?
Visų pirma, kiekvienas asmuo, norintis išnuomoti kam nors savo turtą, galvoja apie pinigus, kuriuos uždirbs. Pavyzdžiui nuomodamas vieno kambario, gero stovio butą žmogus per mėnesį vidutiniškai gali gauti 1000 litų, tačiau pasirinkęs trumpalaikę nuomą jis gali uždirbti daugiau. Nuomodamas tą patį butą trims paroms per savaitę, kai paros kaina būtų apie 200 litų, už tris paras gautų 600 litų, o per mėnesį 2400 litų. Skirtumas yra tikrai didelis ir būtent dėl šio skirtumo dažniau ir yra pasirenkama ši nuomos rūšis. Taip pat yra didesnė tikimybė gauti visus pinigus iš karto, kadangi suma nėra labai didelė, o štai nuomininkai, kurie naudojasi ilgalaike nuoma gali prašyti sumokėti nuompinigius dalimis arba nemokėti vieną ar du mėnesius ir grąžinti skolą vėliau, o tai tikrai nepatinka nuomotojams. Jeigu nuomojamas būtų didesnis butas arba namas, skirtumas būtų dar didesnis, todėl tai verčia susimąstyti apie nuomą trumpam laikui.
Dar vienas trumpalaikės nuomos pliusas yra galimybė naudotis savo turtu tada, kada tau reikia. Tai nebūtų įmanoma pasirinkus nuomoti savo turtą ilgam laikui. Jeigu jums dažnai reikia erdvios vietos pasisėdėjimui su draugais ar šeima, tokia nuoma jums leis pačiam naudotis savo turtu ir negalvoti apie nieką. Nuomojant savo turtą kelioms paroms yra lengviau išlaikyti namus tvarkingus, kadangi jūs galite drąsiai klausti kokiu tikslu žmogus nori išsinuomoti jūsų patalpą ir nustatyti savo taisykles. Kai nuoma yra ilgalaikė yra sunkiau stebėti savo turto tvarką ir tai kas jame vyksta. Taigi, trumpalaikė nuoma yra tikrai naudingesnė už ilgalaikę nuomą nuomotojui, kadangi ji suteikia jam daugiau laisvės ir, žinoma, pajamų.
Jeigu turite plotą, kurį norite išnuomoti, tačiau žinote, jog jums gali tekti ten dažnai lankytis, jeigu norite, jog ten būtų laikomasi jūsų taisyklių bei uždirbti daugiau pinigų, rinkitės nuomą trumpam laikui. Taip užsitikrinsite realias pajamas, ramybę dėl tvarkos ir laisvę pačiam būti savo nuomojamame plote tada, kai jums to reikia. 

2013 m. gegužės 21 d., antradienis

Vyriškos striukės - apranga vėsesniam metų laikui


Spustelėjus šaltukui, nepamainomu drabužiu vyrams tampa striukės. Vyriškos striukės karaliauja tarp visų lauko drabužių, o šių striukių kainų įvairovė mirgėte mirga - nuo pusės šimto iki keliasdešimt tūkstančių litų.
Pirkti internetu labai patogu ir paprasta. Perkant tokiu būdu nereikia vargintis vaikščiojant parduotuvėse žmonių spūstyse sezono metu, sugaišti daugybę laiko apžiūrinėjant visas prekes. Tuo tarpu namuose prie kompiuterio galima rasti begalę internetinių pasiūlymų. Belieka išsirinkti patinkantį drabužį, užsisakyti jį ir laukti savojo pirkinio paštu ar per kurjerį.
Internetu galima užsisakyti visų tipų drabužius, nuo vyriškų striukių, šortų, bridžų, vyriškų kelnių iki viršutinių drabužių, tokių kaip vyriški džemperiai, megztiniai, vyriški marškinėliai, marškiniai, paltai ir batai. Internetinės parduotuvės taip pat siūlo vyriškų aksesuarų, tokių kaip piniginės, kepurės, laikrodžiai, kaklaraiščiai, sagės, diržų sagtys ar patys diržai. Tačiau šalia prekių asortimento svarbu pažymėti ir tai, jog internetinėse parduotuvėse prekės beveik kasdien atnaujinamos, todėl toks būdas apsipirkimui kur kas palankesnis.
Daugeliui žmonių žodis striukė siejasi su žiema. Tačiau šis drabužis - tai puiki išeitis norint apsisaugoti nuo šalčio ne tik žiemą, bet ir ankstyvo pavasario ar vėlyvo rudens dienomis. Taip pat tai puikus pasirinkimas ir šaltą vasaros vakarą. Todėl vyriškų striukių pasirinkimas labai platus - su pūkų užpildu (idealus pasirinkimas žiemos sezonui, norint jaustis maksimaliai komfortiškai ir šiltai), vandeniui atsparios striukės, striukės su 100% poliamido, puikiai apsaugančios nuo lietaus ir vėjo, medvilnės, poliesterio striukės, tinkančios dėvėti vėsesnėmis vasaros dienomis, striukės su pamušalu, be jo, nesiglamžančios, su gobtuvais, lengvos, patogios sportuoti ar idealiai tinkančios apšilimui prieš treniruotes, slidinėjimo, odinės striukės... Vardinti ko gero galima būtų ir toliau, tačiau vyriškų striukių pasirinkimas akivaizdus.
Kalbant apie striukių kainą, reikėtų paminėti ir aplinkybes, nuo kurių ji priklauso. Tai gali būti striukės pagaminimo šalis, prekinis ženklas, medžiagos iš kurių ji pagaminta, modelis ir nemažai kitų smulkių aplinkybių, į kurias pirkėjai dažniausiai neatkreipia dėmesio.
Nike, Regatta, Adidas, Airwalk, Kangol, Rocawear, Hardcore, Lee Cooper, Everlast, Campri, Reebok, Puma, Lonsdale ir daugybės kitų dar neišvardintų prekinių ženklų vyriškos striukės yra brangesnės nei šių ženklų neturinčios. Tačiau šių prekinių ženklų gaminiai smarkiai skiriasi ir prekių kokybe. Tad norint įsigyti kokybiška prekę, reikėtų nepagailėti lėšų investuojant į norimą drabužį.
Ne paslaptis, jog Adidas ir Puma - du žinomiausi sportinių drabužių prekiniai ženklai. 1920 m. vokietis Adi Dassler pagamino pirmuosius sportinius batelius, o jau po aštuonerių metų Amsterdamo olimpinėse žaidynėse atletai startavo su Adidas sportiniais bateliais. Tiesa, pradžioje tai buvo viso labo dviejų brolių kompanija, tačiau 1948 m. Adolfas ir Rudolfas oficialiai nutraukė bendrą veiklą. Rudolfas įkūrė dabar visiems žinomą kompaniją Puma ir iškėlė iki šiol neblėstančią dilemą: ką pasirinkti „tris juostas“ ar „šuoliuojančią katę“. Praėjo daugiau kaip aštuoniasdešimt metų sėkmingo kompanijos klestėjimo. Ilgainiui Adiddas ir Pumos kompanijos neapsiribojo tik sportiniais bateliais. Šių ženklų pavadinimu imti kurti įvairūs sportiniai drabužiai: kelnės, džemperiai, sportiniai kostiumai, vyriškos striukės, moteriški lauko ir sportiniai drabužiai.
Adidas prekės ženklas šifruojamas dvejopai: Adi Dassler arba tiesiog All Day I Dream About Sports (liet. Visą dieną svajoju apie sportą). Svajojančių apie Adidas išties daug ir ne tik tarp sportininkų . Šio prekės ženklo apranga ir avalyne kūrybingai kasdienį garderobą paįvairina pasaulinio garso dainininkai, aktoriai ir kitos įžymybės.

2013 m. gegužės 16 d., ketvirtadienis

Kaip išsirinkti pavasarinę striukę?


Pagaliau atėjo metas mesti šalin šiltus kailinius ir atnaujinti savo garderobą. Kai pavasarinė saulė šitaip maloniai šildo, norisi tinkamai pasitikti atėjusį pavasarį, o tai geriausia padaryti atnaujinant savo garderobą. Pavasarį aplink pamatome daug ryškių spalvų, todėl norime ir ryškių drabužių. Viena iš svarbiausių pavasarinio garderobo dalis yra pavasarinė striukė. Taigi, kaip ją išsirinkti?

Pirmiausia, norime, jog mūsų pasirinkta striukė būtų madinga. Dėl to svarbu išsiaiškinti, kokie modeliai madingi būtent šį pavasarį. Šio pavasario sezono striukės modelis yra lengvas ir patogus, todėl ją rinkdamiesi galime ieškoti patogiausio sau, o ne patraukliausio aplinkiniams varianto. Tokio modelio striukių pasirinkimas gana platus, kadangi vienam žmogui patogi ilga, kitam – trumpa, trečiam – vidutinio ilgio striukė. Rinkdamiesi šio svarbaus apdaro ilgį atsižvelkite į tai, kokie jūsų regione būna pavasariai – vėsūs ar šilti.

Jeigu ten, kur gyvenate vyrauja vėsūs pavasariai nepatartina rinktis itin trumpos pavasarinės striukės, kadangi pavasaris - tai laikas, kuomet reikia džiaugtis gamtos atgimimu, o ne gulėti lovoje dėl ligos, kurią gali įtakoti per trumpa striukė ir vėsus vėjas. Kadangi šį sezoną madingos patogios striukės, jos gali būti visiškai paprastos, laisvokos ir dėl to reikia atkreipti dėmesį į smulkias, rūbą pabrėžiančias detales.

Kiekvienas turėtų suprasti, jog paprastą, tačiau turinčią išskirtines detales, striukę galima pritaikyti įvairiose situacijose, ją galima dėvėti beveik visur, o štai iššaukianti, ekstravagantiška striukė neturės tokio plataus panaudojimo spektro.

Jeigu jūs esate taupus žmogus ir nemėgstate pirkti naujo rūbo kiekvieną sezoną, renkantis pavasarinę striukę turėtumėte pagalvoti apie tai, kokia ji turėtų būti, jog išliktų madinga ne vieną sezoną. Toks žmogus turėtų į striukės pasirinkimą žvelgti labai atsakingai, kadangi renkasi rūbą ne vienam pavasariui. Tačiau svarbu žinoti, jog ne visada tai kas madinga tinka tau.

Vienam žmogui gali tikti ryški, figūrą pabrėžianti striukė, o kitas gali atrodyti daug gražiau su laisvoka, šiek tiek laisvesne striuke. Jeigu renkatės rūbą ilgam, pasiimkite su savimi draugą, kuris, matydamas kaip atrodote iš šalies, galėtų patarti. Juk ši striukė jums tarnaus ne vienerius metus, todėl ji turi jums puikiai tikti.

Pavasarinė striukė yra neatsiejama kiekvieno garderobo dalis, todėl renkantis ją turėtumėte atsižvelgti į tai, kaip su ja atrodote. Tai kas gražiai atrodo ant gatvėje sutikto žmogaus, gali visiškai netikti jums, todėl prieš perkant patinkantį rūbą būtinai jį pasimatuokite, paklauskite aplinkinių patarimo. Svarbu suprasti, jog šį jūsų rūbą matys visi, o juk jūs nenorite, kad žmonės juoktųsi dėl netinkančio apdaro. Tad būkime gražūs ir madingi!

2013 m. gegužės 9 d., ketvirtadienis

Trumpalaikė nuoma - kosmopolitiškas požiūris


Kiekvienas mūsų, kuris nors kartą susidūrė su trumpalaikės nuomos Vilniuje būtinybe, neabejotinai gali išvardinti daugybę tokio gyvenamo ploto nuomos privalumų. Atsižvelgiant į juos, pastaruoju metu trumpalaikė nuoma Vilniuje vis labiau populiarėja tiek atvykstančiųjų verslininkų, tiek jaunimo tarpe.
Pirmas ir esminis tokios nuomos privalumas yra kaina - apartamentų nuomos kaina ženkliai mažesnė nei viešbučio kambario, kuriame galėtumėte tikėtis analogiško patogumo ar serviso. Ne mažiau svarbus ir psichologinis gyvenamosios vietos pasirinkimo aspektas. Pasirinkę trumpalaikę apartamentų nuomą Jūs patenkate į jaukią, namus primenančią aplinką ir nesate priverstas bendrauti ar bent susidurti su kitais atvykėliais. Pasinaudoję trumpalaikės apartamentų nuomos Vilniuje paslauga, Jūs jausitės ypač patogiai, kadangi Jums neteks susidurti su aptarnaujančiu personalu, budėtojais ar apsaugos darbuotojais, tačiau šių darbuotojų nebuvimas nereikš komforto trūkumo. Valymo paslaugos atliekamos laiku, o Jūs galėsite naudotis visais apartamentuose esančiais privalumais - patogia buitine technika, ryšio priemonėmis, o svarbiausia - įrengta virtuve, dėl ko Jūsų išlaidos maistui bus tikrai mažesnės.
 Apartamentuose taip pat rasite reikalingus indus, galėsite naudotis virykle bei šaldytuvu ir kita šiuolaikine buitine technika, bute rasite visą reikalingą lovos patalynę, rankšluosčius, o vakarus galėsite maloniai praleisti draugų rate, kadangi Jūsų svečių nevaržys jokios nustatytos  viešbučio taisyklės.
Įvertinus išvardintus privalumus, akivaizdu, kad trumpalaikė nuoma Vilniuje yra puikus pasirinkimas kokybės ir kainos santykio atžvilgiu, padėsiantis sutaupyti pinigų, naudotis Jums patogioje vietoje esančiu komfortišku gyvenamu plotu, kuriame tiek Jūs, tiek Jūsų draugai jausitės kaip namuose.
Pažymėtina, kad siūlomų apartamentų įvairovė kiekvienam atvykusiajam suteiks galimybę išsirinkti jo poreikius atitinkančią gyvenamąją vietą - būstai siūlomi tiek Vilniaus centre ar senamiestyje, tiek tolėliau esančiuose rajonuose,  jų dydis, miegamųjų vietų skaičius, skirtingas įrengimas, apstatymas ar stilius leis Jūsų trumpos viešnagės metu pasirinkti optimalų variantą.
Norime pabrėžti, kad taip pat svarbu naudotis patikimos ir legaliai trumpalaikės nuomos Vilniuje paslaugas siūlančios bendrovės paslaugomis - tokiu būdu Jūs būsite užtikrinti paslaugų kokybe, švara bei Jūsų lūkesčius atitinkančiu aptarnavimu.
Trumpalaikė nuoma Vilniuje ar kituose Europos ar pasaulio didžiuosiuose miestuose suteikia galimybę pajusti miesto dvasią, saugiai ir nevaržomai pažinti miestą ir naudotis visais namų būsto atributais.
Neabejotina, jog ir ateityje ši nevaržanti trumpalaikės nuomos paslauga bus vis labiau populiaresnė kosmopolitiškame ir nuolatos augančiame Vilniaus mieste.