2013 m. birželio 21 d., penktadienis

Butas trumpam: kada šeimai gali prireikti šios paslaugos?


Vis dažniau žmonėms prireikia tokios paslaugos kaip butas trumpam. Jo gali prireikti dėl daugybės įvairių priežasčių. Dažniausiai trumpalaikę buto nuomą renkasi daug keliaujantys žmonės, verslininkai. Tai yra populiari paslauga, kadangi jos kaina dažnai leidžia sutaupyti, o tai yra tikrai svarbu. Vis dažniau trumpalaikės nuomos paslauga naudojasi šeimos. Kartais būtent šeimoms tenka naudotis šia paslauga gana nekasdieniškose situacijose.
      Kai šeima keliauja ir ieško sau buto būtent kelionei atrodo tikrai įprasta, kadangi butas vis dažniau pasirenkamas vietoj viešbučio ne tik tarp šeimų. Kiek įdomesnė situacija yra tuomet, kai šeima ieško buto trumpam lankydami giminaičius kitame mieste ar šalyje, tačiau tai yra protingas šeimos sprendimas. Kodėl? Įsivaizduokite didelę šeimą, kuri keliauja aplankyti seniai matytų giminaičių. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog jie svečiuodamiesi pas artimus žmones tikrai gyvens patogiai, tačiau tai nėra visiška tiesa. Savaime suprantama, jog artimieji ras vietos apnakvindinti svečius keletą naktų, tačiau tai derėtų vadinti svetingumu, o ne patogumu. Juk dažniausiai svečiams tenka miegoti ant kietų grindų, laukti ilgose eilėse prie vonios kambario bei nepatogiai pusryčiauti prie perpildyto stalo. Argi tai atrodo patogiai? Tikrai ne, tai labiau vargina negu suteikia džiaugsmo dėl susitikimo su giminaičiais, tačiau visi puikiai žino, jog nėra padėties be išeities. Prieš iškeliaujant lankyti giminaičių, šeima gali susirasti sau butą trumpam šalia artimųjų namų. Tai suteiktų daugiau patogumo tiek svečiams, tiek žmonėms, pas kuriuos yra svečiuojamasi. Juk giminių lankymas neturi reikšti apsigyvenimo pas juos, kadangi trumpalaikės nuomos paslauga suteikia galimybę nemiegoti ant grindų, nelaukti ilgoje eilėje prie vonios kambario ar pusryčiauti susispaudus prie nedidelio giminaičių stalo. Taigi, artimųjų lankymas gali netapti varginančia kelione, kadangi juos lankyti galima ir negyvenant kartu su jais.
      Kiekvienuose namuose ateina laikas kai juos reikia atnaujinti. Tos šeimos, kurios jau patyrė gyvenimo remonto sąlygomis malonumą, tikrai žino ką reiškia gyventi dulkėse bei dideliame triukšme. Vargu ar žmonės norėtų tai patirti dar kartą. Jeigu šeima nori to išvengti, prasidėjus remonto darbams ji gali ir toliau ramiai gyventi pasinaudoję trumpalaikės nuomos paslauga. Tai yra patogu visią šeimai, kadangi tėvai gali ramiai ilsėtis po dienos darbų, o vaikai gali mokyti netrikdomi triukšmo namuose.
      Taigi, butas trumpam yra puiki išeitis šeimai kai reikia palikti savo namus kiek keistose, tačiau realiose situacijose. Taip pat tai yra ekonomiškas sprendimas, padedantis sutaupyti, žinant kiek kainuoja gyvenimas viešbutyje. O svarbiausia, jog tai yra patogu. Juk kiekvienas nori gyventi patogiai, nes tai leidžia džiaugtis gyvenimu.

2013 m. birželio 6 d., ketvirtadienis

Trumpalaikės nuomos patarimai būsimam verslininkui


Trumpalaikė nuoma ko gero darosi vis populiaresnis verslas šiais laikais. Norintiems užsiimti šiuo verslu turbūt kyla nemažai klausimų. Reikia apgalvoti būsto vietas, jų įrengimą. na ir svarbiausią dalyką – tai būdą pritraukti būsimus klientus. 
Pirmiausias ir svarbiausias dalykas yra turėti nekilnojamo turto, kuriame priimsite klientus. Tiems, kurie jo neturi ir planuoja įsigyti labai svarbu atkreipti dėmesį į būsto vietą. Žinoma, daugumai patogiausia vieta yra miesto centras, tačiau jei planuojate įsigyti keletą, tai nereikėtų apsiriboti vien centru. Yra klientų, kuriems nereikalingas miesto šurmulys priešingai – jie pageidauja privatumo ir ramybės ir tokiam pasirinkimui geriausias variantas yra miegamieji rajonai. Tokiuose rajonuose būstai dažnai yra su garažais, kuriuose patogu ir saugu laikyti automobilį ir tai suteiks jums nemažą privalumą.  Na ir dar vienas dalykas į kurį turėtume atkreipti dėmesį - tai nekilnojamo turto būklė. Teikite pirmenybę tiems, kuriuose atlikta apdaila. Tai labai didelis pliusas, kadangi taip sutaupysite laiko ir lėšų. Taigi prieš perkant daugiau negu vieną būstą rekomenduojama rinktis įvairias vietas, kadangi taip lengviau pavyks prisitaikyti prie skirtingų klientų poreikių užsiimant trumpalaike nuoma.
Po būsto įsigijimo seka kitas svarbus žingsnis – jo įrengimas ir apstatymas baldais. Kaip minėta prieš tai, perkant geriausia būtų pasirinkti būstą su apdaila, taip išvengsite papildomų išlaidų ir žinoma brangaus laiko ieškant kas atliks ir sekant ar kokybiškai apdailininkai atliks šį darbą. Na ir žinoma, koks butas be baldų ir buitinės technikos. Neskubėkite pirkti naujų ir brangių daiktų baldų bei buitinės technikos salonuose. Jus tik pradedate verslą, nuolatinių klientų neturite, tad sunku bus nuspėti ko galima tikėtis iš būsimų „gyventojų“. Pasitaiko tokių, kurie labai mėgsta palikti „staigmenėles“.  Pavyzdžiui jie gali jus nustebinti pavogtu televizoriumi ar nulaužta stalo koja. Sprendimas šioje situacijoje yra nepatingėti paieškoti baldų ir technikos įvairiuose skelbimų portaluose internete, dėvėtų daiktų parduotuvėse ar tiesiog turgeliuose. Kainos ten „nesikandžioja“, daiktų būklė dažnai būna labai gera, na o maloniai pakalbėjus su pardavėjais dar galima ir kokią nuolaidėlę „išsiderėti“.
Ir žinoma paskutinis, bet didelę įtaką jūsų verslui turintis dalykas yra reklama. Ko gero patogiausias ir pigiausias būdas reklamuoti trumpalaikę nuomą yra internetas. Jame rasite begalę portalų, kuriuose galite patalpinti savo buveinių skelbimus. Kad skelbimas patrauktų dėmesį pasistenkite įkelti kokybiškas ir aiškias nuotraukas, bei išsamiai aprašyti savo siūlomą „prekę“. Tik nepersistenkite – informacija skelbimuose turi atitikti realybę, kitaip nuvilsite savo klientus.
Na o apibendrinant norėtųsi patarti, jog ruošiantis pradėti trumpalaikės nuomos verslą derėtų stengtis surasti ekonomiškiausius variantus tiek biudžeto, tiek laiko atžvilgiu. Juk anksčiau pradėjus, greičiau pavyks džiaugtis gerais verslo rezultatais.