2013 m. rugpjūčio 8 d., ketvirtadienis

Trumpalaikė butų nuoma – pasirinkimo galimybės

Trumpalaikė butų nuoma kasmet tampa ypač paklausi antrojoje vasaros pusėje, kuomet prasidėję mokslo metai įtakoja padidėjusį studentų srautą didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Vasara – laukiamiausias metų laikas ir pajūrio verslininkams, nes čia trumpalaikė butų nuoma taip pat pasiekia aukščiausią paklausos tašką, ypač jei lepina puikūs orai ir nuolatinis poilsiautojų srautas. Nuomos kainos skirtingos įvairiuose miestuose ir kinta, priklausomai nuo daugybės dalykų. Tad kaip neapsigauti renkantis?
Jei planuojate apsistoti sostinėje, verta žinoti, jog trumpalaikė butų nuoma čia – brangesnė, nei kituose miestuose. Vieno kambario buto nuoma mėnesiui vidutiniškai kainuoja daugiau nei 800 Lt, nuomojantis du ar tris kambarius, kaina automatiškai kyla virš 1000 Lt per mėnesį. Vilniaus senamiestyje butų kainos aukščiausios, toliau nuo miesto – nuoma pinga. Trumpalaikė butų nuoma Kaune – pigesnė. Nusprendę apsistoti Kaune už vieno kambario buto nuomą per mėnesį vidutiniškai sumokėsite 200 Lt mažiau, nei Vilniuje, o už trijų kambarių nuomą paklosite tokią pinigų sumą, kokią sumokėtumėte sostinėje už vieno kambario buto nuomą. Kauno senamiestyje butų nuomos kainos taip pat aukštesnės, nei aplinkinėse miesto dalyse. Uostamiestyje už vieno kambario buto nuomą per mėnesį vidutiniškai prašoma 500 Lt. Žinant kainas, patogiau palyginti atskirus variantus ir atrasti parankiausią. Lygindami kainas, atsižvelkite ir į patogumus – kuriame aukšte įrengtas butas, ar yra liftas, kokiame rajone įsikursite, kokios susisiekimo galimybės, ar butas išnuomojamas su baldais, ar jis tvarkingas ir pan.
Be abejo, patogiau įsikurti dviejų arba trijų kambarių bute, ypač, jei apsistoti planuojate ne vienas. Tuomet vieną kambarį galima skirti vaikams, kitą darbui, dar kitą – svetainei ar dar kažkam. Tokiu atveju turėsite daugiau ramybės ir privatumo, daugiau vietos asmeniniams daiktams. Kaip ten bebūtų, ne visi gali sau leisti kelių kambarių buto nuomą. Įmanoma puikiai išsiversti ir gyvenant vieno kambario bute, tačiau reikėtų neužversti jo nenaudojamais daiktais, palaikyti tvarką ir talpinti kambaryje tik tai, kas būtiniausia. Reikės ir kantrybės bei prisitaikymo, jei viename kambaryje teks būti keliese. Dar vienas svarbus aspektas – kuo mažesnis buto plotas, tuo mažesni bus šildymo mokesčiai, tad įvertinkite ir tai.

Trumpalaikė butų nuoma turėtų būti apgalvotas sprendimas, vertas ieškojimo ir lyginimo. Tai padės sutaupyti pinigų, kuriuos galėsite skirti kitiems dalykams. Svarbiausia – numatyti, ko išties Jums reikia ir susiplanuoti išlaidas. Panaršykite interneto forumuose – ten rasite ne vieną puikų patarimą, kuris galbūt padės lengviau apsispręsti.