2014 m. sausio 6 d., pirmadienis

Trumpalaikė nuoma – pagrindiniai reikalavimai



Nuoma – įprasta paslauga, su kuria susiduriame kone kasdien. Natūralu, jog negalėdami kažko turėti patys, nuomodami įgijame teisę iš dalies valdyti kažkokį mus dominantį turtą. Galima išsinuomoti automobilį, gyvenamąją vietą, salę, žemę, įrenginius ir kt. Jei Jūsų tikslas – trumpalaikė gyvenamojo ploto nuoma, ko gero domitės butų, namų ir apartamentų nuoma. Reikalavimų sąrašas skiriasi, jei ruošiatės nuomotis vienas ir jei su šeima, draugais, pažįstamais žmonėmis. Kokie būtų esminiai trumpalaikės nuomos reikalavimai ir kuo jie skirtųsi, nuomojantis vienam asmeniui ir keliems?
Svarbiausias klausimas šiuo atveju - gyvenomosios vietos plotas. Jei Jus domina trumpalaikė nuoma vienam asmeniui, ko gero neverta nuomotis dviejų ar trijų kambarių buto, o tuo labiau namo. Kelių kambarių trumpalaikė butų nuoma arba namo nuoma kainuos gerokai daugiau nei išlaidos vieno kambario nuomai, tad protingiausia būtų sutaupyti pasinaudojant mažesniu plotu. Žinoma, čia vėl gi svarbu aplinkybės. Galbūt butas ar namas nuomojamas ne tik apsistojimui, bet ir darbo reikalams, verslui ar dar kažkam, galbūt jame lankysis žmonės, kuriems reikės atskiros erdvės.
Jei mąstote apie trumpalaikę nuomą su šeima, leidžiant galimybėms, rinkitės kelių kambarių butą arba namą. Kiekvienas šeimos narys turi skirtingų poreikių, tad visą laiką visiems kartu būti viename kambaryje gali tapti nebepakeliama. Kas kita – jei finansinės galimybės neleidžia plačiai rinktis – tuomet belieka apsišarvuoti kantrybe ir stengtis prisitaikyti, bei planuoti laisvalaikį taip, kad nereikėtų daug laiko praleisti namuose. Jei norite būti arčiau miesto ir turite daug reikalų, rinkitės buto nuomą, jei norite užmiesčio ramybės, pasidomėkite namų ar jų dalių nuoma.
Kitas niuansas, įtakojantis trumpalaikę butų nuomą – kuriame aukšte bus nuomojamas plotas. Ko gero atsiras žmonių, kuriems tai neturės jokios įtakos, bet daugumai tai aktualu. Jei namas, kuriame apsistosite – daugiaaukštis ir yra galimybė naudotis liftu, gyvendamas vienas žmogus greičiausiai nesureikšmins, kuriame aukšte nuomojamas butas. Žinoma, saugumo klausimu ko gero būtų protingiau rinktis aukščiau esantį butą, nes pasitaiko vagysčių ir įsilaužimų atvejų per pirmojo aukšto balkoną. Kas kita, jei ruošiatės apsistoti su mažais vaikais. Tuomet žemiau yra geriau ir saugiau, nes vaikai – be galo žingeidūs, mėgsta žiūrėti pro langus ir gali netyčia persisverti. Jei langai – su tam tikromis grotelėmis – rizikos nėra, bet jei apsaugančių elementų nėra, verčiau nerizikuoti ir apsistoti kitame bute.
Žinodami, ko Jums reikia, lengviau rasite tikamą vietą apsistoti ir įsikursite patogiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą