2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis

Trumpalaikė nuoma prieš ilgalaikę nuomą

Dažnai žmonės susimąsto apie pastaruoju metu paplitusias dvi nuomos rūšis: trumpalaikę ir ilgalaikę. Kiekviena iš jų turi savitų pliusų ir minusų, tačiau būtent trumpalaikė nuoma yra naudingesnė turto savininko atžvilgiu negu ilgalaikė nuoma. Vartotojai patys nusprendžia, kokia nuoma jiems reikalinga, tą patį gali padaryti ir nuomotojai, tačiau vis dažniau jie pasirenka nuomoti savo turtą trumpam, o ne ilgam laikui. Kodėl taip yra?
Visų pirma, kiekvienas asmuo, norintis išnuomoti kam nors savo turtą, galvoja apie pinigus, kuriuos uždirbs. Pavyzdžiui nuomodamas vieno kambario, gero stovio butą žmogus per mėnesį vidutiniškai gali gauti 1000 litų, tačiau pasirinkęs trumpalaikę nuomą jis gali uždirbti daugiau. Nuomodamas tą patį butą trims paroms per savaitę, kai paros kaina būtų apie 200 litų, už tris paras gautų 600 litų, o per mėnesį 2400 litų. Skirtumas yra tikrai didelis ir būtent dėl šio skirtumo dažniau ir yra pasirenkama ši nuomos rūšis. Taip pat yra didesnė tikimybė gauti visus pinigus iš karto, kadangi suma nėra labai didelė, o štai nuomininkai, kurie naudojasi ilgalaike nuoma gali prašyti sumokėti nuompinigius dalimis arba nemokėti vieną ar du mėnesius ir grąžinti skolą vėliau, o tai tikrai nepatinka nuomotojams. Jeigu nuomojamas būtų didesnis butas arba namas, skirtumas būtų dar didesnis, todėl tai verčia susimąstyti apie nuomą trumpam laikui.
Dar vienas trumpalaikės nuomos pliusas yra galimybė naudotis savo turtu tada, kada tau reikia. Tai nebūtų įmanoma pasirinkus nuomoti savo turtą ilgam laikui. Jeigu jums dažnai reikia erdvios vietos pasisėdėjimui su draugais ar šeima, tokia nuoma jums leis pačiam naudotis savo turtu ir negalvoti apie nieką. Nuomojant savo turtą kelioms paroms yra lengviau išlaikyti namus tvarkingus, kadangi jūs galite drąsiai klausti kokiu tikslu žmogus nori išsinuomoti jūsų patalpą ir nustatyti savo taisykles. Kai nuoma yra ilgalaikė yra sunkiau stebėti savo turto tvarką ir tai kas jame vyksta. Taigi, trumpalaikė nuoma yra tikrai naudingesnė už ilgalaikę nuomą nuomotojui, kadangi ji suteikia jam daugiau laisvės ir, žinoma, pajamų.
Jeigu turite plotą, kurį norite išnuomoti, tačiau žinote, jog jums gali tekti ten dažnai lankytis, jeigu norite, jog ten būtų laikomasi jūsų taisyklių bei uždirbti daugiau pinigų, rinkitės nuomą trumpam laikui. Taip užsitikrinsite realias pajamas, ramybę dėl tvarkos ir laisvę pačiam būti savo nuomojamame plote tada, kai jums to reikia. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą