2013 m. liepos 30 d., antradienis

Ką rinktis - giminaičius ar trumpalaikę nuomą?

Vykstant į komandiruotę kitame mieste ar tiesiog norint praplėsti akiratį vis dar gana neįprasta apsistoti viešbutyje ar naudotis trumpalaikės nuomos paslaugomis. Vis dar gyvas įsitikinimas, kad tame mieste gyvenantys draugai ar giminaičiai tiesiog privalo priimti atvykėlius nakvynei, tačiau vis daugiau žmonių, ypač didmiesčiuose, gyvena ankštuose būstuose ir apnakvyndinti vieną ar kelis žmones tiesiog neturi galimybių.
Kadangi apsistoti viešbutyje ar nakvynės namuose yra nepigu, vis labiau populiarėja trumpalaikė nuoma. Ši paslauga leidžia pasirinktą butą ar namą išsinuomoti pageidaujamam laikotarpiui: nuo vienos ar kelių valandų iki kelių savaičių ar mėnesių. Tai, kad trumpalaikė nuoma yra populiari ir reikalinga, liudija paslaugą siūlančių skelbimų gausa. Bet kuriame didesniame ar kurortiniame šalies mieste galima rasti tiek tvarkingą ir jaukų 1 kambario butuką su būtiniausiais baldais, patalyne ir buitine technika, tiek ir prašmatnius kelių kamabarių apartamentus sostinės senamiestyje su prabangiais baldais, sūkurine vonia, pirtimi ir kitais malonumais. Paslaugos kainos svyruoja nuo 50lt. parai už kuklų vieno ar 2 kambarių butą iki kelių šimtų ar net tūkstančio litų už apartamentus arba namą. Įsimylėjėlių porelės ieško galimybių išsinuomoti butą vienai ar kelioms valandoms, o šios paslaugos gaina prasideda nuo 15-20lt. už valandą. Trumpalaikė nuoma populiari tarp įvairaus socialinio sluoksnio, amžiaus ir finansinės padėties žmonių. Atvykę darbo reikalais ir norintys tik pernakvoti, dažniausiai renkasi pigesnį variantą, o, pavyzdžiui, iš užsienio grįžę aplankyti artimųjų neretai renkasi apartamentus su visais patogumais.
Pastebima, kad vasarą ši paslauga populiaresnė nei žiemą, nes atostogaudami žmonės mielai keliauja į dar nelankytus miestus ir neretai apsistoja kelioms dienoms. Trumpalaikė nuoma be galo populiari kurortinuose šalies miestuose. Savaime suprantama, kad vasaros sezonu nuomos kaina aukštesnė nei žiemą, tačiau nuomotis butą vis tiek yra pigiau nei gyventi viešbutyje, kuriame nuomos kaina neretai sieka kelis šimtus litų už parą. Štai Druskininkuose butų kainos parai svyruoja nuo 70 iki 200lt, priklausomai nuo buto dydžio, įrengimo, atstumo nuo miesto centro. Palangoje buto kainų skirtumai išties didžiuliai: tvarkingą butą šiek tiek tolėliau nuo miesto centro išsinuomoti galima už 50–70lt parai, o prabangūs apartamentai šalia jūros atsieis ir 500–700lt. Vienas didesnių buto nuomos pliusų yra tas, kad sukuriama jauki namų atmosfera, klientas nėra priklausomas nuo maitinimo grafiko kaip viešbutyje.
Taigi norint išsinuomoti būstą atostogoms, komandiruotei ar vizitui pas gimines tereikia skirti šiek tiek laiko, nes internete gausu skelbimų. Specializuotuose puslapiuose galima peržiūrėti buto nuotraukas, susisiekti su savininkais bei rezervuoti patikusį butą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą