2013 m. liepos 1 d., pirmadienis

Trumpalaikė butų nuoma - tinkamiausias verslas?


Dauguma žmonių šiais laikais turi daug nekilnojamojo turto. Ypač dažnai pasitaiko atvejų, kuomet vienam asmeniui priklauso vienas ar daugiau butų, tačiau jis pats juose negyvena. Ką tokiu atveju daryti? Bene patys populiariausi sprendimo variantai šioje situacijoje yra buto pardavimas ar jo nuoma. Tačiau reikia pabrėžti, jog rasti pirkėją ne visada yra lengva. Jei tam tikrą laikotarpį pirkėjų neatsiranda, verta pagalvoti buto nuomą. Tačiau pasirinkus šį sprendimo variantą vėl iškyla keletas pasirinkimo galimybių. Ką pasirinkti? Kuris variantas – ilgalaikė buto nuoma ar trumpalaikė butų nuoma yra geresnis? Kadangi dauguma žmonių yra priversti rinktis iš šių dviejų galimybių, aptarsime, kokius privalumus turi trumpalaikė butų nuoma savininko atžvilgiu.
Jei turite butą, kurį nusprendėte išnuomoti, viena pagrindinių priežasčių, įrodanti, jog trumpalaikė butų nuoma yra geresnis pasirinkimas nei ilgalaikė buto nuoma, yra ta, jog trumpalaikė butų nuoma gali atnešti jums daugiau pajamų per mėnesį. Savaime suprantama, jog žmonės butą nuomoja tam, kad gautų pajamų. Kalbant apie buto nuomą, reikia pabrėžti, jog pasirinkus ilgalaikės buto nuomos variantą, buto savininkas privalo nustatyti tam tikrą mokestį už buto nuomą, kuris mokamas kas mėnesį. Paprastai ši kaina yra nustatoma įvertinus buto būklę, baldų kiekį jame bei vietovę, kurioje yra butas. Įvertinus visus šiuos faktorius, nustatomas tam tikras mokestis.  Jei buto būklė yra puiki, jame netrūksta baldų, o vietovė puikiai pasiekiama iš svarbių taškų, natūralu, kad nustatomas didesnis mokestis, tačiau jei bent vieno iš šių faktorių nėra, mokesčio kaina krenta. Tačiau šį kartą neanalizuosime buto nuomos kainodaros ypatumų, o atskleisime svarbiausią dalyką – esmė ta, jog tam tikras nustatytas mokestis už buto nuomą yra mokamas tik kartą per mėnesį. Tuo tarpu,  dėmesį reikia atkreipti į tai, jog trumpalaikė butų nuoma gali pasigirti svariu pranašumu – pasirinkus trumpalaikės buto nuomos variantą tam tikras nuomos mokestis bus mokamas kur kas dažniau (įvertinus laikotarpio, kuriam buvo išnuomotas butas, trukmę). Vis dėlto, pasirinkus pastarąjį variantą už buto nuomą surenkama daugiau pajamų per mėnesį (tuo atveju, jei netrūksta butą norinčių išsinuomoti žmonių). Kitais žodžiais tariant, pasirinkę trumpalaikės buto nuomos variantą jūs galite surinkti daugiau pinigų per mėnesį nei nuomodami butą tiems patiems asmenims ir imdami tam tikro dydžio pastovų mokestį.
Tačiau yra ir dar vienas trumpalaikės buto nuomos privalumas. Tuo atveju, kai žmonės išsinuomoja butą ilgesniam laikotarpiui, jie siekia susikurti kuo patogesnę buitį, tad buto savininkas iš dalies yra už tai atsakingas, o tai pareikalauja laiko, lėšų bei pastangų. Tuo tarpu, butą trumpam laikotarpiui išsinuomoja žmonės tokių pageidavimų neturi, tad buto savininkas išvengia tam tikrų rūpesčių.
Apibendrinant temą, galima daryti išvadą, jog galimybė surinkti daugiau pinigų bei tam tikrų rūpesčių išvengimas yra pagrūdinės priežastys, dėl ko verta butą nuomoti trumpam laikotarpiui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą